Rea!

Semaglutid 2 mg (Ozempic)

(4 kundrecensioner)

1,584.00kr

Semaglutid 2 mg är en produkt som erbjuder människor ett effektivt sätt att gå ned i vikt. Det är en injektionslösning som är avsedd att tas en gång i veckan och kan leda till en signifikant viktnedgång. Det hjälper också till att minska risken för komplikationer orsakade av fetma.

Paketet innehåller:

 • 1 vial Semaglutid 2mg
 • 5 injektionsnålar
 • 1 uppsugningsnål
 • 5 ml vätska för blandning

2797 i lager

Kategori: Etikett:

Beskrivning

Vad Är Semaglutid?

Semaglutid, känd under varumärket Ozempic, är en aktiv läkemedelssubstans som används för behandling av diabetes typ 2 och övervikt (obesitas). Det är en glukagonliknande peptid-1 (GLP-1) receptoragonist, vilket innebär att den binder till och aktiverar GLP-1-receptorn. GLP-1 är ett naturligt hormon som frisätts från tarmen efter att man ätit. Det har en rad effekter som bidrar till att reglera blodsockret och vikten.

Hur Fungerar Semaglutid?

Semaglutid är en GLP-1-receptoragonist, vilket innebär att det stimulerar GLP-1-receptorerna i tarmen. GLP-1 är ett hormon som frisätts efter att man har ätit. Det har en rad effekter som hjälper till att sänka blodsockret, bland annat:

 • Det ökar insulinproduktionen i bukspottkörteln.
 • Det minskar glukagonproduktionen i bukspottkörteln.
 • Det minskar magsäckens tömningshastighet.
 • Det ökar mättnadskänslan.

Semaglutid fungerar på samma sätt vid behandling av typ 2-diabetes och viktminskning. Vid behandling av typ 2-diabetes bidrar semaglutid till att sänka blodsockret genom att öka insulinproduktionen och minska glukagonproduktionen. Detta hjälper till att hålla blodsockret på en jämn nivå. Semaglutid bidrar också till att minska magsäckens tömningshastighet, vilket gör att man känner sig mätt längre efter att man har ätit.

Vid viktminskning bidrar semaglutid till att minska aptiten genom att öka mättnadskänslan. Det gör att man äter mindre mat och därmed går ner i vikt. Semaglutid bidrar också till att öka energiförbrukningen, vilket kan bidra till ytterligare viktminskning.

Effekter Av Semaglutid

Studier har visat att semaglutid är effektivt för att sänka blodsockret och vikten hos personer med diabetes typ 2. I en studie som publicerades i tidskriften The Lancet i 2017 visade semaglutid att det sänkte HbA1c (ett mått på långtidsblodsockerkontroll) med upp till 1,6 procentenheter jämfört med placebo. Det ledde också till en viktminskning på upp till 12,4 procent.

Varför Ska Man Ta Semaglutid?

Semaglutid är ett sätt för människor att minska sin kroppsvikt och kroppsfett i syfte att bibehålla eller minska kroppskomponenter som kan leda till hälsoproblem. Det verkar genom att blockera enzymet som är ansvarigt för signaler om hunger, vilket gör att en person som tar det får en mindre hungerkänsla och minskar sina aptit. I helhet stöder det förändringar av matbehoven hos människor som lider av övervikt och fetma, och bidrar till att minska matsmältningshastigheten.

Semaglutid rekommenderas som ett av de första alternativen som ska prövas för att behandla övervikt och fetma hos vuxna som har en kroppsmassindex (BMI) på 30 eller mer. Det ska användas tillsammans med andra viktminskningsalternativ som fysisk aktivitet och en hälsosam kost.

Vilken Dosering Ska Man Använda?

Semaglutid kan injiceras en gång i veckan och börjar med 0.25 mg per vecka för en 4veckors period. Om bantningen har haft en bra effekt under den första perioden, kan man öka dosen till 0.5 mg en gång i veckan för att ytterligare öka effekten. Det är alltså en flexibel möjlighet att få kontroll över sin kroppsvikt och även minska risken för andra medicinska problem relaterade till övervikt.

Så här kan alltså ett schema se ut:

– Inledningsvis injicerar du 0.25 mg Semaglutid en gång i veckan, under en fyra veckors period.
– Under den fyra veckors perioden ska du väga dig själv regelbundet och notera eventuell skillnad i kroppsvikt.
– Om kroppsvikten sjunker kontinuerligt eller om symptomen på övervikt förbättras, kan man öka dosen till 0.5 mg en gång i veckan.
– Upprepa mätningarna regelbundet för att vara säker på att medicinen har den förväntade effekten.
– Fortsätt hålla koll och ta hänsyn till eventuella biverkningar.

 

Fördelar med Semaglutid

Semaglutid är ifrån början en diabetesläkemedel som används för att kontrollera blodsockernivåerna. Det visade sig med tiden att läkemedlet hade fler fördelar, inklusive:

 1. Lägre blodsockernivåer: Semaglutid hjälper till att sänka blodsockernivåerna, vilket kan minska risken för långsiktiga hälsoproblem orsakade av högt blodsocker.
 2. Minskad kroppsvikt: I kliniska studier har personer observerats att minska kroppsvikt efter att ha tagit semaglutid, som kan hjälpa till att förhindra många komplikationer från Type 2Diabetes.
 3. Lätt att ta: Semaglutid kan tas som en engångsdos varje vecka, vilket göra det mer konvenient än andra diabetesläkemedel som kräver flera dagliga doser.
 4. Långvariga resultat: En engångsdos av semaglutid kan ge långvariga resultat, vilket underlättar för personer som kämpar med obehagliga biverkningar vid behandling med andra diabetesläkemedel.
 5. Minimal risk: Med rätt dosering har semaglutid minimal risk för biverkbningar och är relativt säkert jämfört med andra diabetesläkemedel.

Som ni kan se så finns det flera fördelar med Semaglutid, men man måste alltid vara medveten om att alla kroppar kan reagera olika på läkemedel. Se därför till att ta eventuella biverkningar på allvar och kontakta en läkare om du mot förmodan skulle få några.

Eventuella biverkningar

De vanligaste biverkningarna av semaglutid är mag-tarmbesvär, såsom illamående, kräkningar och diarré. Dessa biverkningar är oftast milda och försvinner inom några veckor. Andra möjliga biverkningar inkluderar:

 • Huvudvärk
 • Trötthet
 • Förstoppning
 • Illamående
 • Kräkningar
 • Diarré
 • Magsmärta
 • Förstoppning
 • Uppkastning
 • Halsbränna
 • Ökad aptit
 • Minskad aptit
 • Minskad sexuell lust
 • Förändringar i smaken
 • Nässelutslag
 • Ökad risk för pankreatit

Köpa Semaglutid Receptfritt

I vår webbutik erbjuder vi ett ovanligt tillfälle som gör det möjligt att köpa Semaglutid receptfritt. Vi tror att det är viktigt att ge människor som vill gå ner i vikt ett bra alternativ och vi ger en bekväm och trygg miljö att handla på. Vi är en av få som erbjuder Semaglutid receptfritt.

Vi har etablerat ett system som innebär att de som köper Semaglutid hos oss får vad de vill ha. Vi erbjuder produkter av kvalité som innefattar betrodda skapar som samverkar för att medicinerna ska vara tillförlitliga. Om någon har frågor eller behöver information som hjälper en att ta beslut om att köpa Semaglutid receptfritt, så är vår kundservice alltid redo.

Vi uppmuntrar våra kunder att kontakta vår support via webbplatsens chatt eller e-post före beställning. Vi vill att våra kunder ska ha rätt information precis innan de bekräftar sina receptfria beställningar, för att säkerställa att alla produkter uppfyller ens behov och behandlingsplan.

 

Så Gör Du För Att Injicera Semaglutid – Steg-För-Steg!

För att förbereda injektionen med semaglutid, följ dessa steg:

 1. Öppna förpackningen och ta ut en vial med medföljande vatten.
 2. Sänk sprutan ner i vialen och dra upp två milliliter vatten. Skaka inte för att blanda innehållet, låt det förenas själv.
 3. För att få 0.25 mg av semaglutid, dra upp 0.1 ml vätska i sprutan tills markeringen är på 10. Motsvarar det 0,5 mg, dra upp 0.2 ml till markering 20.
 4. För att en dosering ska vara högre än 0.5, dra upp ytterligare 0.1 ml vätska för varje steg, tills önskad dos nåtts.
 5. När du är klar, följ instruktionerna för säker hantering och förvaring av sprutan.
 6. Förvara sedan Semaglutid i kylskåp efter att det blivit blandat med vätska.

 

FAQ – Vanliga Frågor & Svar

Hur använder man Semaglutid?

Semaglutid är ett skott som ges en gång i veckan under huden (subkutant). Det kan rekommenderas med en startdosering, som sedan kan justeras med tiden. Följ alltid instruktionerna som du får när du köper medicinen.

Hur fungerar Semaglutid?

Semaglutid är en GLP-1-receptoragonist, vilket innebär att det stimulerar GLP-1-receptorerna i tarmen. GLP-1 är ett hormon som frisätts efter att man har ätit. Det har en rad effekter som hjälper till att sänka blodsockret.

Vid viktminskning bidrar semaglutid till att minska aptiten genom att öka mättnadskänslan. Det gör att man äter mindre mat och därmed går ner i vikt. Semaglutid bidrar också till att öka energiförbrukningen, vilket kan bidra till ytterligare viktminskning.

Vilka biverkningar är associerade med Semaglutid?

Likt andra läkemedel kan det finnas risk för biverkningar. Vanliga biverkningar som kan förekomma när man använder semaglutid är illamående, ledvärk, förstoppning, hudutslag och ökad trötthet. Om du upplever någon av dessa biverkningar bör du rådfråga din läkare innan du fortsätter att ta medicinen.

Är det farligt att använda Semaglutid?

Semaglutid är ett relativt säkert läkemedel. De vanligaste biverkningarna är vanligtvis milda och försvinner vanligtvis inom några veckor.

Hur mycket kan man gå ner i vikt med Semaglutid?

Det är svårt att säga exakt hur mycket man kan gå ner i vikt med Semaglutid. Det beror helt enkelt på hur dedikerad man är till sin viktgång, dvs. om man motionerar ofta och ser till att inte äta för mycket onyttigt när man väl äter.

Det finns dock användare av Semaglutid som förlorat 15 % av sin kroppsvikt. Även 20 % av sin totala kroppsvikt. De finns också dem som bara ändrat sin livsstil och förlorat cirka 2,4 % av sin vikt. Viktminskningen är därför helt och hållet beroende på hur dedikerad man är till den.

Vilka läkemedel innehåller Semaglutid?

I Sverige finns det två läkemedel som innehåller semaglutid:

 • Ozempic är ett injicerbart läkemedel som används för att behandla vuxna med typ 2-diabetes. Det tas en gång per vecka.
 • Rybelsus är ett oralt läkemedel som används för att behandla vuxna med typ 2-diabetes. Det tas en gång om dagen.

Båda läkemedlen är GLP-1-receptoragonister, vilket innebär att de stimulerar GLP-1-receptorerna i tarmen. GLP-1 är ett hormon som frisätts efter att man har ätit. Det har en rad effekter som hjälper till att sänka blodsockret, bland annat:

 • Det ökar insulinproduktionen i bukspottkörteln.
 • Det minskar glukagonproduktionen i bukspottkörteln.
 • Det minskar magsäckens tömningshastighet.
 • Det ökar mättnadskänslan.

Både Ozempic och Rybelsus har visat sig vara effektiva vid behandling av typ 2-diabetes. De kan användas som enda läkemedel eller i kombination med andra diabetesläkemedel.

Förutom Ozempic och Rybelsus finns det även ett antal andra läkemedel som innehåller semaglutid, men som inte är godkända för användning i Sverige. Dessa läkemedel används i andra länder för att behandla typ 2-diabetes och för viktminskning.

Ytterligare information

Styrka

2 mg

Aktiv substans

Semaglutid

Molekyl

C225H348N48O68

Dosering

1 gång i veckan, samma tid och veckodag.

Förvaring

Kylskåp

4 recensioner av Semaglutid 2 mg (Ozempic)

 1. Sammy

  Har använt Semaglutid nu i cirka 3 månader med goda resultat. Är helt klart nöjd, både med företaget och produkten.
  Snabb leverans, kvalitativ produkt och supporten var väldigt responsiv.

 2. Simona (verifierad ägare)

  Har kört denna i en månad. Jag är ständigt hungrig och har testat massor av olika tabletter osv i mitt liv som ska dämpa hungern men har aldrig känt sånna här resultat. Rekommenderas starkt om du saknar mättnadskänsla :) ska beställa idag igen. Har 30 kilo att bli av med så fick upp hoppet når denna funkade på mig 🐖

 3. Sara

  Har gått ner 2 kg på bara 5 dagar. Har inga biverkningar alls och mitt extrema sötsug är inte lika starkt!

 4. Louise (verifierad ägare)

  Denna har räddat mig, mitt mående är bätttre. Hjälpte mig att rasa i vikt då jag krigat men stått still. Tappat 10 kg på 3 veckor. Så har allt som allt gått ner. 22 kg.. men har ca 12 kg kvar att gå ner.. önska jag kunde beställa nu. Men har inte avbetalning.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar …