VIKTIGT KUNDMEDDELANDE: Vi rekommenderar att du väljer "Spårbart" när du lägger din order. Postnord slarvar dessvärre bort massa paket just nu och vi kan inte skicka icke-spårbara paket en gång till. Om man däremot valt "Spårbart" så skickar vi naturligtvis om produkten.

Allt om Melanotan 1 och 2

Allt om Melanotan 1 och 2

Melanotaner är två syntetiska peptidhormoner som främjar produktionen av melanin i kroppens melanocyter. Det kallas för MSH (alfa-melanocyt-stimulerande hormon), ett naturligt mänskligt hormon för denna process, är ungefär en tusendel så effektivt som melanotan. Första versionen av Melanotan upptäcktes vid University of Arizona på 1980-talet, men det har ännu inte kommersialiserats och får inte saluföras lagligt i Sverige. I slutet av juli 2010 utfärdade Läkemedelsverket ett pressmeddelande där man varnade för användning av Melanotan II.

I den här artikeln går vi igenom allt om Melanotan (MT) och vilka skillnader som finns på Melanotan (MT-1) och Melanotan 2 (MT-2).

Vad är Melanotan 2?

Melanotan 2 är ett preparat som aktiverar kroppens melanocyter. Detta är en kroppsdel ​​som skapar melanin, som skyddar mot UV-strålar i solen. Att använda Melanotan 2 hjälper sedan till att främja och öka syntesen av melanin, vilket ger dig både bättre skydd mot solbränna och gör din hud mer motståndskraftig mot sol/UV-strålning, vilket gör det mycket enklare att få en vacker solbränd hy.

Melanotan 2 är för närvarande inte ett auktoriserat läkemedel, vilket innebär att innehav, köp eller användning av det inte är olagligt. Det är inte heller klassat som ett läkemedel, så det är inte föremål för några läkemedelsbestämmelser.

Hur ska Melanotan 2 tas?

Melanotan 2 kan administreras på en mängd olika metoder, varav den vanligaste är genom att injicera det i bukfettet med en liten nål, såsom en insulinnål. Det här är en riktigt liten och prydlig nål som inte gör allt när det kommer till injektion.

Det är också möjligt att ta det i form av en nässpray, vilket vi också erbjuder på vår hemsida. Fördelen med melanotan nässpray jämfört med vanliga injicerbara kit är att du inte sticker dig själv. Näsan har dock lägre upptagningsförmåga i slemhinnorna, därför har din Melanotan lite sämre/mindre påverkan än om du injicerar den.

När du använder injicerbara kit är det viktigt att komma ihåg att inte vara uppmärksam på renlighet. Rengör alltid området som ska injiceras på, använd sterila nålar (som ingår när du köper ett kit) och dela aldrig en spruta med någon annan.

Är det skadligt?

Många mediekällors val att identifiera Melanotan som omedelbart skadligt är otroligt vilseledande, och det är en saklig felaktighet. Det finns inga bevis för att det är “farligt” i den meningen. De negativa effekter som kan uppstå är redan uppgivna och är något som måste bearbetas. Det anses ofta som “dåligt” på grund av kräkningarna som vissa individer kan drabbas av i början av sin användning av Melanotan (även om det är extremt ovanligt att kräkas).

Vilka är fördelarna med Melanotan 2?

Vi strävar alla alltid efter att förbättra vårt utseende. Det finns en anledning till att folk går till stranden så fort solen går upp. Det finns också en anledning till varför solariet är mer populärt än någonsin och dyker upp över hela landet, eftersom det finns en önskan om en brunare och snyggare hud.

Här nedan kommer en komplett lista med fördelarna av att använda Melanotan 2:

  • Förbättrar utseendet: Genom att använda Melanotan 2 får man en vackrare solbränna vilket ger en mer attraktivt utseende.
  • Ger en mer solbränd och snyggare hud: Melanotan 2 hjälper till att stimulera produktionen av melanin i huden, vilket resulterar i en djupare och mer varaktig solbränna som många anser vara mer attraktiv.
  • Minskar risken för hudcancer genom att förhindra brännskador: Genom att förhindra brännskador skyddar Melanotan 2 mot farorna med överexponering för UV-strålning och minskar därmed risken för hudcancer.
  • Ökar säkerheten vid solning eller användning av solarium: Genom att minska risken för brännskador och överexponering för UV-strålning, ökar anvädningen av Melanotan 2 säkerheten vid solning och solariet.
  • Ger snabbare och mer hållbar solbränna: Melanotan 2 bidrar till en snabbare och mer hållbar solbränna vilket gör att man kan nå det önskade resultatet snabbare och att solbrännan varar längre.
  • Går att använda både utomhus och inomhus: Melanotan 2 går att använda både utomhus i solen och inomhus i solarium, vilket ger flexibilitet i valet av solningsmiljö.
  • Finns tillgängligt över hela landet: Melanotan 2 finns tillgängligt att köpa på flera platser över hela landet, vilket gör det lättare och mer tillgängligt för människor att prova det.
  • Har blivit alltmer populärt på senare år: Efterfrågan på Melanotan 2 har ökat på senare år då fler har upptäckt dess fördelar och effektivitet.
  • Möjliggör solbränna även på platser som vanligtvis är svåra att bränna, som till exempel ansiktet: Med hjälp av Melanotan 2 får man en jämnare och djupare solbränna även på områden som är svåra att bränna, som till exempel ansiktet.
  • Bättre för hudhälsan eftersom det minskar behovet av att utsätta huden för skadlig UV-strålning: Genom att använda Melanotan 2 minskar man behovet av att utsätta huden för skadlig UV-strålning, vilket är bättre för hudhälsan i längden.

 

Vad är skillnaden mellan Melanotan och Melanotan 2?

Melanotan är en peptid som klassificeras i två olika former, Melanotan 1 och 2. Båda används för att stimulera melaninproduktionen och ge en brunare hudfärg. Men vad skiljer egentligen dessa två peptider åt?

Melanotan 1

– Även känd som Melanotan-I, Melanotan-1, MI eller M1
– Kommerisialiseras och används ofta under namnet Scenesse
– Har högre förmåga att främja melaninbildning i huden jämfört med Melanotan 2
– Tar mer plats, vilket resulterar i färre producerade molekyler per volymenhet.

Melanotan 2

– Melanotan 2 är en peptid
– Även känd som Melanotan-II, Melanotan-2, MII eller M2
– Har större styrka per volymenhet jämfört med Melanotan 1
– Ger bättre effekt på melaninbildningen i huden
– Har även andra effekter på kroppen som ökad sexlust och erektion
– Melanotan 1 har inte dessa effekter
– Kallad “Barbie-drog” på grund av dess estetiska och sexuella fördelar

Vilken är bäst för solbränna?

Melanotan 1 har en bättre förmåga att öka melaninproduktionen i huden, vilket gör att den ger en djupare och mer varaktig solbränna jämfört med Melanotan 2. Däremot har Melanotan 2 andra fördelar för kroppen, så som ökad sexlust och erektion, som kan påverka valet av peptid för personer som önskar dessa positiva effekter.

Hur administreras dem?

Både Melanotan 1 och 2 måste tas genom injektion, då de båda bryts ner i magen om de tas oralt. Det mest typiska sättet att ta läkemedlet är att injicera det i fettvävnaden runt magen, men det finns också möjlighet att placera små kapslar av materialet under huden för en långvarig dosering. Läkemedlet finns också som nässpray, men denna administreringsform anses inte vara lika effektiv som injektion.

Sammanfattningsvis kan sägas att både Melanotan 1 och 2 har förmågan att öka melaninproduktionen i huden och ge en brunare hudfärg. Skillnaden ligger främst i styrkan och extra effekter på kroppen, och valet kan påverkas av individuella önskemål och behov.

Kemiska egenskaper

Melanotan-I, även känd som alfa-amelanotid, är en syntetisk peptid som består av 13 aminosyror iljande sekvens: Ac-Ser-Tyr-Ser-Nle-Glu-His-D-Phe-Arg-Trp-Gly-Lys-Pro-Val-NH2. Det är också känt som Scenesse och är den peptid som är tänkt att kommersialiseras.

Melanotan-II däremot, är en cyklisk peptid med aminosyrasekvensen Ac-Nle-cyclo[Asp-His-D-Phe-Arg-Trp-Lys]-NH2. Det är också känt som MI och MII, M1 och M2.

Melanotan-2 har en större styrka per volymenhet vilket gör att den producerar fler molekyler jämfört med Melanotan-1. Det gör att den har en bättre potential att främja melaninbildningen, men den är inte lika effektiv som Melanotan-1.

Båda peptiderna har effekter på kroppen, men Melanotan-2 har också andra effekter som ökad sexlust och erektion medan Melanotan-1 inte har det.

Sammantaget kallas Melanotan ofta för en Barbie-drog på grund av dess förmåga att öka melaninbildningen och ge en brunare hudfärg, samt eventuellt öka sexlusten och erektionen.

 

Var kan jag köpa Melanotan?

Melanotan säljs av en mängd olika marknadsaktörer. Det är dock ofta av ojämn kvalitet och över tio procent av butikerna importerar sin Melanotan utifrån. Svårigheten är att flaskorna skakas och utsätts för olika temperaturer, inklusive höga temperaturer, vilket direkt skadar och minskar kvaliteten på Melanotan. Dessutom finns det inget sätt att säkerställa produktionsprocessen eller hur produkten har behandlats på vägen.

Hos oss kan du köpa Melanotan av högsta möjliga kvalitet, och varje parti kontrolleras innan det skickas. En “batch” är en uppsättning eller produktion som skapas i batcher om 10 000 flaskor. Här testas en slumpmässigt utvald flaska och vi vet att de andra håller samma kvalitet eftersom de är gjorda av samma råvaror och går igenom samma tillverkningsförfarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *